INFORMĒJIET PAR IESPĒJU PAZIŅAS UN DRAUGUS! 
 
No 2022.gada 18.augusta līdz 2024.gada 17.augustam visās pašvaldībās atkārtoti atvērta vēlētāju parakstīšanai iniciatīva rīkot tautas nobalsošanu par grozījumiem Latvijas Republikas Satversmes 110.pantā. 

Izteikt 110. pantu šādā redakcijā: “110. Valsts aizsargā un atbalsta laulību – savienību starp vīrieti un sievieti – un ģimeni, kuras pamatā ir laulība, asinsradniecība vai adopcija. Valsts aizsargā bērna tiesības, tostarp arī tiesības augt ģimenē, kuras pamats ir māte sieviete un tēvs vīrietis. Valsts aizsargā vecāku tiesības un viņu brīvību nodrošināt bērniem audzināšanu saskaņā ar savu reliģisko un filozofisko pārliecību.
Valsts īpaši palīdz bērniem ar invaliditāti un vecākiem, kas par viņiem gādā, bērniem, kuri palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības, daudzbērnu ģimenēm, kā arī mātēm un tēviem, kuri bez otra vecāka gādā par bērniem”.

Pašreiz esošā redakcija 110. pantam: “110. Valsts aizsargā un atbalsta laulību – savienību starp vīrieti un sievieti, ģimeni, vecāku un bērna tiesības. Valsts īpaši palīdz bērniem invalīdiem, bērniem, kas palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības”. (15.12.2005. likuma redakcijā, kas stājās spēkā 17.01.2006.)

Aicinām pilsoņus izmantot savas tiesības un iesaistīties - pastāstīt līdzcilvēkiem par iespēju parakstīties. Iniciatīvas parakstīšana CVK pārraudzībā ir pielīdzināta vēlēšanām! (Satversmes 65., 78., 2. panti) Pilsoņus aizsargā Krimināllikuma 90. pants, tas paredz sodu par parakstīšanas kavēšanu.

Parakstīt var klātienē pašvaldību izpilddirekcijās/pagastu pārvaldēspie notāriem, ārvalstīs un internetā (par brīvu) - www.latvija.lv/pv* ar interneta bankas vai eParaksts pieeju.

 
 
 

Paraksta apliecināšanai VEIDLAPA LATVIJĀ   pašvaldībās vai pie notāriem klātienē un VEIDLAPA ĀRVALSTĪS 

Aicinājums palīdzēt senioriem parakstīties pašvaldībā!
Atrodi, kurā pilsētā vēlies palīdzēt senioriem parakstīties par ģimenes jēdziena nostiprināšanu, izdrukā ielūgumu un palīdzi senioram pieteikties pie pašvaldības speciālista.

Iniciatīvas grupa biedrība "Latvijas vīru biedrība", tālrunis: +371 26559304, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.  

* Valsts reģionālās attīstības aģentūra un Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde informē, ka portāla darbība var būt periodiski traucēta. Ja parakstīšanās e-pakalpojuma izpildes gaitā saņemat kļūdas paziņojumu, lūdzam atgriezties pakalpojuma pirmajā solī un uzsākt atkārtotu pakalpojuma izpildi!


https://www.cvk.lv/lv/iniciativu-katalogs/likumprojekts-grozijumi-latvijas-republikas-satversme-17082023